Gå direkt till innehåll
Diskrimineringsbyrån Uppsala får pris för antidiskrimineringsarbete

Pressmeddelande -

Diskrimineringsbyrån Uppsala får pris för antidiskrimineringsarbete

Nätverket Framtidsskapet* arrangerar 1 november det årliga Framtidskonventet på Uppsala Konsert & Kongress för att uppmärksamma mångfaldens möjligheter. I samband med konventet delas Framtidsskapets utmärkelse Stafettpinnen ut för målinriktat och strategiskt mångfaldsarbete. Utmärkelsen går i år till Frida Karlson och Lina Gidlund för deras arbete på Diskrimineringsbyrån Uppsala.

Framtidskonventet arrangeras för att medvetandegöra företag och organisationer om fördelar med mångfald i arbetslivet. Årets konvent fokuserar på kommunikationens och bemötandets betydelse för att skapa inkluderande miljöer – för medarbetare, kunder och medlemmar. Medverkande vid årets konvent är bl.a. Özz Nûjen, Anna Bergholtz och Marco Helles.

Motivering
Staffettpinnen är symbolen för ett strategiskt och målinriktat mångfaldsarbete. Därför går vandringspriset till Frida Karlson och Lina Gidlund på Diskrimineringsbyrån Uppsala för deras mycket högklassiga och envetna arbete mot diskriminering i Uppsala som därigenom har satt Uppsala på kartan i dessa sammanhang.

- Stafettpinnen delas ju ut för årets bästa mångfaldsarbete och årets pristagare premieras för det hårda och kvalitativa arbete de lägger ned på dessa frågor. Det är verkligen jättekul att det är de som får priset i år och det känns som en enorm resurs att ha en så framstående antidiskrimineringsverksamhet i länet, säger Olivia Novotny Bill, Sensus studieförbund, medlem i Framtidsskapet.
- Deras verksamhet är ständigt aktuell. Av många bra projekt som Frida Karlson och Lina Gidlund initierat vill jag särskilt nämna det nytänkande projektet Nätvaro som handlar om att förebygga och motverka hatbrott på nätet.

- Vi är otroligt glada över att få Stafettpinnen och känner att det är ett erkännande av det målmedvetna arbete vi bedriver lokalt, nationellt och internationellt, säger Lina Gidlund.

- Vi hoppas att detta ska hjälpa oss att uppmärksamma de frågor vi arbetar med ännu mer i Uppsala, tillägger Frida Karlson.


Tid och plats
Torsdag 1 november, kl 9.00 – 16.15, Uppsala Konsert & Kongress

Stafettpinnen delas ut kl 13.00. Media hälsas välkomna!


För ytterligare information kontakta:
Helene Warpe Nymansson, Sensus studieförbund, telefon 018 - 66 19 57

*Framtidsskapet är ett nätverk bestående av företag, myndigheter och organisationer i Uppsala län som arbetar för att visa att mångfald innebär möjligheter. Nätverket har funnits sedan 2001 och har idag ett trettiotal medlemmar.

Ämnen

Kategorier


Sensus erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap och har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet. Vi är ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor.

Kontakter

Katarina Arborelius

Katarina Arborelius

Presskontakt Hemvistledare, HR och Kommunikation 070-462 49 88
Emelie Fredriksson

Emelie Fredriksson

Presskontakt Kommunikatör 072-146 73 37

Relaterat innehåll

Ett studieförbund med mycket engagemang

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas och har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet.

Vi är ett studieförbund som lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor.

Vår verksamhet utvecklas tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare.

Välkommen du också.

Sensus studieförbund

Medborgarhuset, Medborgarplatsen 4
118 26 STOCKHOLM